boveneind_locatie.jpg

PROJECT IN BEELD

Zorggroep Charim zit 

er weer warmpjes bij

Op vijftien locaties in de regio’s Veenendaal en Zeist biedt Zorggroep Charim zorg- en dienstverlening aan ouderen, waarbij de focus ligt op de wensen van het individu. Toen op locatie ‘t Boveneind een van de twee verouderde cv-ketels onherstelbaar defect ging, kreeg installatiebedrijf DKC Totaaltechniek de opdracht om zo snel mogelijk een nieuwe ketel te installeren. Omdat gebouw ’t Boveneind binnen afzienbare tijd wordt gesloopt, koos het installatiebedrijf voor een ketel die op termijn ook op een andere locatie inzetbaar is.

Pijl: Volgende scene (copy)
109115799_4655880304437438_2134206687923713592_o.jpg (copy)

't Boveneind wordt in de loop van 2020 en 2023 verbouwd tot een moderne woon- en zorglocatie voor ouderen.

10

Project in beeld: Zorggroep Charim zit er weer warmpjes bij

Toestel voor twee locaties

Om de tijdsspanne waarin de verwarming van de verzorgingslocatie afhankelijk was van één verouderde cv-ketel zo kort mogelijk te houden, zette Peters in op de spoedige levering van een nieuw toestel. “Onze calculator berekende op basis van de wensen van de opdrachtgever welk toestel het meest geschikt was om de defecte cv-ketel te vervangen”, zegt Peters. “We kozen daarbij voor een cv-ketel die in toekomst ook toepasbaar is op een van de andere zorglocaties van Zorggroep Charim. De locatie waar we de cv-ketel vervingen, gaat namelijk over een jaar tegen de vlakte en het zou zonde zijn om een nieuw verwarmingstoestel na een jaar weg te doen.”

Next

“Bij het vervangen van de ketel was snelheid van groot belang”, zegt Patrick Peters, die als projectleider bij DKC Totaaltechniek bij het project was betrokken. “Toen de cv-ketel defect ging, verzorgde de andere, verouderde cv-ketel het volledige pand van warmte. Als dit toestel een storing zou krijgen, zou het hele gebouw zonder warmtebron zitten. Daarnaast was het maar de vraag of die ene, oude cv-ketel de warmtevraag aan zou kunnen tijdens hele koude dagen.”

Spoedlevering

DKC Totaaltechniek koos in nauw overleg met de opdrachtgever om de kapotte cv-ketel te vervangen door de GAS 320 Ace 350 kW van Remeha. Peters: “Deze hr-ketel is niet alleen zeer betrouwbaar en in staat een groot vermogen te leveren, maar kan in de toekomst ook naadloos worden ingepast op de andere zorglocatie. Dat gebouw krijgt zijn warmte nu nog van de voorgangers van deze ketel. Doordat de GAS 320 Ace hetzelfde formaat heeft als zijn voorganger en ook de aansluitingen op dezelfde plaats zitten, kunnen we deze eenvoudig op het bestaande verwarmingssysteem daar aansluiten.” Ook bij Remeha was de noodzaak van snel handelen voor de vervanging van de kapotte ketel duidelijk. Peters gaf bij aanvraag van de offerte voor de nieuwe cv-ketel aan Remeha door dat er haast bij het project zat. Hierdoor kon Remeha de ketel al anderhalve week na de prijsopgave leveren, waar er normaal gesproken al snel een maand voorbij gaat voordat dit proces is doorlopen.

photo-2020-10-21-13-0... (copy)
lisa-klein-klouwenberg-web.jpg

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over wat Remeha kan betekenen op jouw weg naar duurzaamheid in de utiliteit? Neem dan snel contact met ons op!

"Cv-ketel Remeha verwarmt tijdens levensduur twee verzorgingslocaties"

Impressie: Zorggroep Charim

Verplaatsing per hijskraan

Na de levering van de nieuwe ketel werkte DKC Totaaltechniek drie dagen aan het vervangen van het defecte toestel. “De vervanging was geen gemakkelijke opgave”, vertelt Peters. “Het ketelhuis bevindt zich op het dak van het gebouw van vijf verdiepingen. De ketel moest daarom met een kraan omhoog worden getakeld. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in verticaal en horizontaal vervoer zette de ketel op de juiste positie.”


Klaar voor de toekomst

De nieuwe cv-ketel zorgt er inmiddels voor dat de bewoners van de locatie ’t Boveneind van Charim er ook in de koude dagen warmpjes bijzitten. En het toestel is klaar voor de toekomst. Dat geldt voor de nabije toekomst, waarbij de ketel bij de sloop verhuist naar een andere zorglocatie, maar ook het moment waarop Charim kiest voor een duurzamere verwarming van de zorglocaties. De ketel heeft niet alleen een zeer lage stikstofuitstoot, maar is ook al geschikt voor het branden op aardgas met bijmenging van 20% waterstof.