Project in beeld

Bijzondere verduurzaming van woning met Aquatop S17 in Oud-Beijerland.

Ieder project is uniek, maar sommige projecten zijn zo bijzonder dat ze je bijblijven. Zo ook de verduurzaming van een tussenwoning bij een particuliere klant in Oud-Beijerland waar een Remeha Aquatop S17 wordt toegepast. Een project met de nodige uitdagingen dat dankzij de goede samenwerking tussen Remeha, installateur Barth Groep, boorder Hawi Zelhem en de klant een succes zou worden.

Meer weten?

 

Wil je meer weten over dit onderwerp of over wat Remeha kan betekenen op jouw weg naar Duurzaamheid in de Utiliteit en Nieuwbouw? Neem dan snel contact met ons op!

Project in beeld: Vergaande verduurzaming woonboerderij.

Volgende

08

De hier toegepaste, energiezuinige, geluidsarme en compacte warmtepomp past perfect bij wat de klant voor ogen heeft; vergaande verduurzaming van de woning. En dat gebeurt op grote schaal. Zo verhogen ze het dak zodat de zonnepanelen die men plaatst een optimaal rendement leveren. Daarnaast ondergaat het gehele huis een renovatie om uiteindelijk zo min mogelijk elektriciteit te verbruiken. Isolatie en twee laadpunten in de garage voor elektrische auto’s dragen daaraan bij. Met de Aquatop S17 van Remeha gaat het huis een gasvrije toekomst tegemoet.

“Dit unieke project zit voor iedereen vol uitdagingen. De coördinatie vanuit Remeha is dan ook erg prettig.”

Algehele ontzorging

 

Remeha speelt een sleutelrol in het hele verhaal. “We leveren niet alleen de Aquatop S17. We sturen het project aan, regelen de onderaannemer, nemen het ontwerp van het bovengrondse deel voor onze rekening en ontzorgen de installateur op het gebied van de BRL 6000-21”, vertelt Sebastiaan Rietveld, accountmanager Nieuwbouw bij Remeha. Volgens installateur Ricardo Meijer van Barth Groep loopt alles op rolletjes: “Dit unieke project zit voor iedereen vol uitdagingen. De coördinatie vanuit Remeha is dan ook erg prettig. Ze houden van korte lijnen en betrekken iedereen erbij door regelmatig met alle betrokkenen te overleggen. Met de plaatsing van een installatie als hier gekozen, is dat zeker nodig.”

Bronboringen vormen uitdaging

 

Meijer verwijst daarmee naar de uitdagingen die de plaatsing van de Remeha Aquatop S17 in het normaal zo rustige Zuid-Hollandse dorp met zich meebrengt. “We plaatsen niet zomaar even een warmtepomp. Voor dit specifieke toestel maken we in de achtertuin vier bronboringen van 115 meter diep.” Bronboringen op zichzelf vormen geen bijzonderheid, maar wel wanneer deze in een achtertuin van een bestaande woning plaatsvinden. “Boren is makkelijk wanneer we de boormachine zo op hun plek kunnen zetten. In dit geval is dat even anders”, legt boorder Martijn Bulten van Hawi Zelhem uit. “De omvang belemmert verplaatsing door de woning en achterom ontbreekt de ruimte voor de vrachtwagen.” De oplossing? De hele boorinstallatie met een grote kraan over het huis tillen.

Omkijken naar de natuur

 

Toch gooit een grote, oude boom in de achtertuin alsnog bijna roet in het eten. “Die boom staat onwijs in de weg, maar mag van de bewoner niet worden gekapt. Hij is daarom met wortel en al uitgegraven en tijdelijk op privéterrein geplaatst”, vertelt installateur Meijer.

“Die logistieke operatie laten we met een gerust hart over aan Remeha”, gaat Martijn Bulten verder. “Ik kom aan met mijn acht ton wegende boorsysteem en hoef zelf niks te doen. De kraanmachinist hijst mijn spullen over het huis en ik kan zo aan de slag. De uitdaging voor mij ligt vooral in het draaien van de boorinstallatie in de krappe tuin. Veel kleiner dan dit kan eigenlijk niet en dit soort klussen kom ik dan ook weinig tegen. Gelukkig is het goed gepland. Zonder die organisatie, was het een drama geweest.”

 

Na afronding van het boren, hijst de kraanmachinist Bultens spullen uit en een graafmachine in de tuin om een gat te graven waarna de boom terug kan naar z’n oorspronkelijke plek. De grootste obstakels zijn overwonnen. Nu kan de Remeha Aquatop S17 komen; deze efficiënte en ook stille warmtepomp zal uiteindelijk voor verwarming en passieve koeling zorgen. Naar verwachting sluit Ricardo Meijer in mei alle leidingen aan waarna op 1 juni de ingebruikname plaatsvindt.

Weten wat Remeha voor jouw project kan betekenen?

Het belang van warmtepompen voor de energietransitie is groot. We doen er dus alles aan om je te ondersteunen bij de advisering, verkoop en installatie van warmtepompen. Ook voor advies rondom regelgeving kun je altijd bij Remeha terecht. Onze Sales Support heeft kennis van zaken en deelt die kennis en ervaring graag met je. We begeleiden je bij het proces en adviseren je over te nemen stappen om geluidsnormen te behalen.

 

Neem contact op met de specialisten van Remeha als je meer wilt weten over onze warmtepompen

en ondersteunende service of als je specifieke vragen hebt.